Antonio Lotti

Plantilla:Infotaula personaAntonio Lotti
Biografia
Naixement5 gener 1667 Modifica el valor a Wikidata
Venècia (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort5 gener 1740 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Venècia (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mestre de capella Scuola del Spirito Santo (en) Tradueix
1736 – Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Dresden
Venècia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositor, cantant, organista Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera i música sacra Modifica el valor a Wikidata
MovimentMúsica barroca Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsGiovanni Legrenzi i Lodovico Fuga (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
AlumnesGiovanni Battista Pescetti i Jan Dismas Zelenka Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 552a563a-a3b7-4a4a-b074-75723c5246bc Lieder.net: 4893 Discogs: 840465 IMSLP: Category:Lotti,_Antonio Allmusic: mn0001356500 Find a Grave: 21839853 Modifica el valor a Wikidata

Antonio Lotti (Venècia, 5 de gener de 1667Venècia, 5 de gener de 1740) fou un compositor italià del darrer Barroc.

Lotti va nàixer l'any 1667. No se sap si va nàixer a Venècia o a Hannover (on son pare, Matteo, era mestre de capella).[1] Després d'estudiar amb Giovanni Legrenzi, Lotti va fer la seua carrera a la Basílica de Sant Marc de Venècia, primer com a cantant contralt, després com a ajudant del segon organista, després com a segon organista, a partir de l'any 1704 com a primer organista, després d'un llarg noviciat amb càrrecs menys importants. Va mantenir aquest lloc tota la seva vida, exceptuant dos anys (1717/19) que passà a Dresden invitat pel príncep elector Frederic August, que li encomanà la composició i muntatge d'algunes òperes, entre elles algunes de les seues òperes van ser estrenades. Amb ell es traslladaren a la ciutat alemanya el llibretista Lucchini, alguns instrumentistes de Sant Marc i una companyia de cant de la que formava part la seva esposa, Santa Stella, en qualitat de <prima donna>.

Va tornar a Venècia l'any 1719 (hi va romandre fins a la seua mort), Lotti abandonà definitivament el teatre per a dedicar-se solament a la producció sacra (principalment polifònica) i de cambra. Però en el lapsus de temps que va de 1692 a 1719 havia compost una vintena d'òperes, totes elles representades. Lotti no s'apartà mai de les regles fonamentals de l'escola veneciana, ans al contrari continuà l'estil de Legrenzi, donant el màxim relleu a la vocalitat melòdica de les àries. Encara que conservant rigorosament les formes de la tradició va saber acollir amb gran equilibri les lliçons de l'escola napolitana i, sobretot, les del seu coetani Alessandro Scarlatti.

  1. Dubowy, Norbert «Bemerkungen zur Kirchenmusik von Antonio Lotti». Händel-Jahrbuch 46, 2000, pàg. 85-99.

From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy